Tot ce provoci, sufletul tau va experimenta. Aceasta ar fi cea mai simplă explicație a karmei și o modalitate de a te raporta la viață. Deopotrivă, faptele și gândurile noastre sunt creatoare, producând realitate și ‘declanșând’ karma. Astfel, e imposibil să fii înțeles greșit, căci intențiile tale se gestionează pe roata karmică (aproape) aidoma faptelor.
Karma este ‘mecanismul’ prin care Dumnezeu se asiguramă că ne împlinim nevoia de învățare. Zic uneori în glumă că Universul nu-și risipește resursele, căci odată intrați în Roata Karmică, Creația ne oferă procesul prin care vom duce la finalitate Călătoria, redobândind toată Cunoașterea la care am renunțat alegând jocul manifestării.
Am înțeles mai frumos karma din Conversații cu Dumnezeu, unde Neale Donald Walsch spune: ‘Noi suntem ceea ce noi nu suntem.’ Și într-un mod subtil pentru mințile liniare, dar evident pentru Creație, acesta este felul în care Dumnezeu se asigură că ne aducem aminte ce avem de făcut.
Caz 1.
Ea mereu se întreabă cum de colega ei de birou poate avea atât de mult noroc cu un bărbat care îi face toate poftele, o prețuiește și îi arată iubirea lui, in poze zâmbitoare și mesaje pline de iubire. Astfel, gândește deseori ‘As vrea sa am si eu norocul ăsta!’. Între timp, partenerul ei de viață devine violent atât verbal, cât și fizic. Fără a mai putea ascunde urmele depresiei și ale loviturilor, femeia izbucnește în plâns față de colega ei, destăinuindu-i prin ce trece. Impresionată, colega recunoaște oroarea prin care trece în căsnicia ei, în care violența este urmată de episoade de căință și romantism, pentru a se asigura că soția nu îl părăsește.
Caz 2.
Într-o regresie karmică, soția realizează că a fost sclava soțului ei într-o altă experiență de viață și a murit bătută și arsă de acesta, după multele sale încercări de a fugi. În această experiență îi reproșa des soțului că se simte sclava lui, făcându-l pe acesta să se simtă anxios și debusolat în fața unei acuze complet nepotrivite cu realitatea. În această experiență femeia îl sprijină în diverse situații provocând soțului starea de a-i fi captiv. Rezolvarea (arderea karmei) se întâmplă când cei doi înțeleg conflictul și decid să se iubească cu toate că, nu doar pentru că.
Caz 3.
Ajunge la terapie un bărbat cu o boală rară și cu o simptomatologie oricum diferită decât boala despre care se știau puține. La începutul tinereții sale, adolescent fiind, părinții săi se despart, fix în perioada în care el simțea că viața are sens și începea să guste din sentimentul de a fi important pentru cei din jur. Din cauza războiului dintre părinți, băiatul întâmpină suficiente situații stresante cât să gândească rău despre părinții lui. Ajunge să-și promită (atât de subtil că a trebuit să săpam mult în amintiri!) că atunci când le va fi lumea mai dragă, se va răzbuna pe ei. Acest resentiment îl face ca 13 ani mai târziu, când tatăl său era căsătorit cu iubirea vieții lui iar mama lui trăia o frumoasă relație cu un om potrivit ei, să paralizeze subit. Singurii care aveau posibilitatea să-l ajute au fost părinții lui, care își dau viața peste cap pentru a se descurca cu simptomatologia extremă a fiului, dar astfel, fiul ajunge cu ajutorul terapiei ThetaHealing® să își conștientizeze legământul și să îl încheie. Vindecarea vine 7 luni mai târziu, după ce a decis să încheie răzbunarea față de părinții lui și înțelege că această situație din adolescența lui l-a învățat să își conștientizeze uimitoarea sa putere de manifestare.
Caz 4.
O tânără de 21 de ani concepe un plan pentru a avorta în luna a 4-a de sarcină. Părinții află, tatăl copilului – căsătorit și cu familie acasă este foc și pară iar femeia își petrece luna a cincea de sarcină plănuind cum să piardă copilul. Sarcina decurge firesc și femeia naște o fiică pe care urmează să o adore. La 21 de ani, fiicei îi debutează o depresie severă, pricinuită de despărțirea de iubit și in următorul an primește diagnosticul de schizofrenie. Fiica rememorase toate poveștile mamei în care deseori rostea „umblam nebună de cap.” Episoadele psihotice se răresc și fata reușește să ducă o tinerețe firească. Tatăl ei, pe care nu l-a cunoscut niciodată, moare din cauza alcoolismului și îi urmează fiul său, la o vârstă destul de tânără. Am învațat din această situație că de fiecare dată când ucizi iubirea cuiva, fără tact și integritate, karma este nemiloasă.
Caz 5.
Ne experimentăm toate judecățile pe care le emitem! Dacă nu înțelegi cât de dificil/prost/absurd e cineva, Universul te va învăța cum e în situația respectivă! În schimb, orice ești dispus să înveți prin observație, se va așeza în conștiința ta cu delicatețe.
Caz 6.
Un medic psihiatru realizează ca pacienții săi sunt pierdutuți în mrejele minții și înțelege că datorită faptului că sunt în realitatea lui, asta n-are cum să nu-l afecteze. Decide să își ceară scuze de la fiecare în parte, cu sinceritate, iubire și respectul cuvenit fiecărui suflet. Chiar dacă în acel moment mințile pacienților săi erau rătăcite, in scurt timp spitalul se Închide din lipsă de pacienți. Gestul medicului îi salvase pe toți. Karma era ‘stinsă’ pentru sute de oameni și alte cine știe câte sute care or mai fi fost implicate. Iată cum un gest de iubire Închide orice socoteli ținute în Univers.
Caz 7.
Fapte. Anul răstignirii Domnului. Evreii și carturarii cer imperios Cezarului să înlăture Profetul din Cetate și chiar să-l răstignească. O mie nouă sute și câțiva zeci de ani mai târziu, milioane de evrei sunt gazați în timpul Holocaustului. În prezent, conspiraționiștii zic că stăpânesc lumea. Doar fapte.
„Karma nu are meniu”, spune o vorbă amuzantă, in ideea făcea ce ti-ai pregatit, aia servești. Desigur, efectele karmei încetează cu fiecare om iubit și cu cât devii mai dispus să trăiești în pace.