Dacă și cu parcă

Cresc în noi așteptări lungi pentru un job mai bun, o idee măreață, o iubire de demult sau de acum, pentru casa dorită sau abdomenul mult dorit, copilul ori cărțile care se adună necitite în bibliotecă. Toți avem o listă de lucruri pe care le așteptăm: să am timp pentru sport sau dispoziție pentru Yoga, bani să văd lumea, vaccin ca să înceteze teama, putere să rezolv dezechilibrele emoționale pe care mi le cunosc și un strop de curaj ca să mă uit și al cele pe care nu le cunosc. 
M-ați întrebat de ce amânăm, de ce prelungim aceste așteptări și ne punem visurile pe liste lungi de neîmpliniri. Răspunsul este simplu, evident și nu trebuie să-l trezim pe Kant să ne ajute. Amânăm pentru că ne este bine unde suntem și ne place așa, iar credința în Creație și sprijinul divin ne e suficientă pentru a ști că putem împlini ceea ce visăm, dar ”cordoanele” care ne țin în locul în care suntem sunt o dorință pe care am împlinit-o în trecut și nu i-am conștientizat împlinirea! Nu împlinești ceea ce ai de împlinit, nu-ți miști… puterile pentru a-ți realiza dorințele, pentru că te simți bine în locul în care ești. Încă te odihnești aici, încă îți place și simți că te acoperă bine. Nu ai motive să pleci, deși vezi că poți merge mai departe, ai cu ce și cunoști și împlinirea a ceea ce urmează. 
De fiecare dată când simți un blocaj și rezistență în a te ridica și a face, e semnalul că încă nu ai realizat că locul din care pleci spre următoarea împlinire, este cel mai bun pe care odată ți l-ai dorit, cea mai luminoasă perspectivă pe care ai gândit-o și, cu resursele pe care le-ai avut în jur, ai împlinit-o. Mulțumește acestui ”loc”, acestei etape din viața ta. Binecuvântează-ți devenirea, căci altfel, mintea ta – la fel ca un câine credincios care ți-a adus bățul, nu înțelege de ce stai cu un alt băț în mână, dacă încă nu l-ai apreciat pe cel care ți-a venit înapoi. 
Lasă toate îndoielile, toți ”dacă” și toate ”poate”-urile posibile și săptămâna aceasta doar laudă-te pentru cine ești, pentru ce ai devenit și cum ți-ai gândit parcursul. Slăvește-te, bucură-te de tine, sfințește-ți locul în care ești. După, vedem ce mai avem de făcut…  
Distribuie

1 comments on “Dacă și cu parcă”

  1. Camelia Ignat
    March 19, 2025 at 21:33

    Uneori nu pot sa patrund atata intelepciune, atata sens…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coșul de cumpărături
Shop cart Coșul de cumpărături este gol