Rareori am fost atât de entuziasmată de un curs, de o idee inspirată despre un program pe care să îl pot împărtăși cu voi și sigur, dar absolut sigur n-am fost atât de lăudăroasă înainte să fi desăvârșit lucrarea, așa cum sunt acum, în privința cursului Shine Your New Era of Light.
Ca toate lucrurile geniale pentru care pot pune mărturie, acest curs nu a fost ideea mea și, după cum mă cunoașteți, dacă aș fi atât de deșteaptă încât să socot că eu am făcut cursul acesta, ar trebui ca toate aspectele vieții mele să fie bune de pus în ramă și o oază de inspirație pură pentru urmăritori. Ceea ce, spre dezamăgirea voastră, chiar nu-i!
Când îmi plângeam în pumni de frica de a mă ști diagnosticată cu covidoză într-o țară din mijlocul celui mai vizitat ocean din lume, știam că toată povestea asta era o oportunitate, chiar dacă mi-a luat patru zile pline și o noapte goală, să o văd așa. Eu știu de multă vreme că oamenii care aud mesaje nu sunt nebuni, dar siguranța asta se destabilizează când claraudiția ți se întâmplă ție. De mult am început să deosebesc propriile mele gânduri de altele care-mi luminează gândirea și îmi trezesc simțirea și iată, această voce s-a făcut simțită, aducând un mesaj clar: shine you new era of light! Am căutat acest mesaj în titluri de filme și idei din cărți și m-am domolit cu speranța că ajutoarele de Lumină îmi dau o idee despre motivul pentru care Universul a făcut posibil să îmi petrec încă două săptămâni în unul din cele mai frumoase locuri de pe planetă: să-mi croiesc o soartă și mai luminoasă cu care să-mi luminez nu doar ziua de mâine, ci întreaga eră, să ajungă și copiilor, și nepoților atâta inspirație și realizare. Când facem liniște, auzim clar în noi și așa am simțit că mi se oferă un timp în care să fiu doar a mea, să mă am doar pe mine și singura mea treabă să fiu eu! Să fiu eu cu mine, găzduită de pământ și inspirată de Cer, clătită de ape și vindecată de vânt.
Cele 26 de teme pe care le-am primit într-o dimineață, în câteva minuțele, mi-au legat cel mai frumos curs pe care l-am construit până acum, un curs unic, care nu e făcut să se repete, oricât am gândit eu că orice eră merită luminată și orice strălucire, reactualizată, din timp în timp. Fac cursul acesta doar în 6 Februarie și știu că tot ce voi mai face după, va fi din lumina și inspirația energiei de acum, din încununarea așezării în temele primite și revelațiile primite în urma parcurgerii lor.
Îți las aici cele 26 de teme care se regăsesc în cursul mai sus amintit și sper să îți găsești timpul să te ocupi de tine și de dorințele tale, să-ți luminezi viața până când îți concepi propria strălucire și capeți credință în ea!
1.Trecutul
“Nu trăi în trecut” este ceva mai ușor de zis decât de făcut! Trăim zilnic cu tot trecutul după noi, ca o abreviere a tuturor gândurilor pe care vreodată le vom avea, a tuturor relațiilor și visurilor noastre. Și când mă refer la #trecut, nu vorbesc despre un timp care a fost și nu mai e, ci despre noi, cei care am fost, înainte de a ne da seama cine vrem să fim. Tot ce-am fost înainte de a ne trezi, de a ne ierta, de a ne iubi, de a ne împăca, zace încă în subconștientul nostru, cu greutatea trădărilor, a sărăciilor, a pierderilor sau tristeților experimentate. Greutățile acestea nu vin după noi, dar sunt cărate de noi, din timp în timp, din devenire în devenire, din prezent spre viitor. De-asta e înspăimântător #viitorul, pentru că încă vine din trecut. De-asta e inactiv #prezentul, pentru că e îngreunat de frica de ce a(m) fost odată. Nu, luminoșilor, nu venim din trecutul familiei noastre, nu ducem istoria neamului nostru și a propriilor povești. Venim din Trecutul lui Dumnezeu, trăim în Prezentul Luminii și mergem spre Veșnicia Creatorului. A ne elibera de trecut trebuie să ne fie esențial în această perioadă.
2. Datorii
“E de #datoria ta să fii/să rezolvi/să reușești…”, sună ca o responsabilitate moștenită în fiecare celulă.Ce datorii ai obosit să ai mereu de plătit?!Nu, cele de la bancă nu se pun, pentru că acolo ai stabilit un parteneriat. Ai primit niște bani pentru a-ți împlini o dorință. Acestea sunt angajamente!Datoriile la care te invit să te uiți sunt cele care îți schimbă perspectiva asupra bucuriei de viață. Cum îți sună programele:
– trebuie să plătesc pentru fericire/iubire/succes/ușurința vieții.
– cu o moarte, toți suntem datori.
– suntem datori să fim în rândul lumii.
– sacrificiul e de datoria mea.
– sunt dator/oare lumii.
Ce alte programe legate de datoria de a trăi fericirea, iubirea, libertatea, bogăția, inspirația, mai găsești?! Care sunt datoriile emoționale pe care le păstrezi pentru a fi onorate cu viața ta?!
3. Fidelitatea față de imaginea noastră
Știi cum e atunci când cineva îți spune ceva minunat, îți face un compliment nemaiauzit și tu spui, cel puțin în gândul tău: “Cine, eu?!”. Suntem fideli imaginii față de noi înșine și asta ne modelează viețile.
4. Destin
Se spune că fiecare avem un #destin, așa cum cu toții suntem supuși karmei. Între cele două nu sunt mari diferențe și nici n-ar trebui să ne preocupe, dacă ar fi. Crezi că ce ți-e scris e certitudine sau dimpotrivă, te crezi creator al destinului tău?
5. Familia
Există un timp divin și un spațiu divin în care viața noastră se desfășoară. Nu venim singuri, chiar dacă așa pare, suntem acompaniați de sufletele de care am ales să ne legăm prin contracte emoționale garantate de iubire sau de frică. #Familia în care am venit susține emoția predominantă pe care o avem de depășit în această existență. Aceștia fie ne protejează și ne țin în zona de confort, fie ne deformează realitatea încât să ni se pară că suntem victima unor condiții imposibil de depășit. Ai ales să vii în timpul și spațiul pe care-l împarți cu părinții tăi, cu frății și surorile tale, cu bunicii tăi. Ți-ai luat din familie modelul de partener perfect potrivit ție și, indiferent ce mituri ai împuternicit până acum, în general, ți-ai ales parteneri care seamănă cu mama ta. Pentru că mamele sunt cele cărora le ridicăm mingi la fileu și cu ele avem înțelegerea de a le ‘educa’, tații rămân sufletele care ne aduc o mare lecție, o super-putere sau un sprijin pe care nu-l putem omite. Pentru a înțelege de ce ești în această familie, te întreb:
– care este lecția pe care ai adus-o mamei tale?
– ce super putere ai căpătat de la tatăl tău?
– ce emoție ai preluat de la părinții tăi și continui să ‘emiți’ viață din acel suflu emoțional?
– ce din mama ta recunoști în omul de lângă tine?
– ce e greu de dus în familia ta?
6. Banii
Imaginează-ți banii ca fiind din belșug, fără a-i mai vedea ca fiind mulți sau puțini, îndeajuns ori la limită. Imaginează-ți banii ca fiind ca aerul, după pofta plămânilor de a inspira și expira. Imaginează-ți banii ca fiind ca apa: nu-i bei de oriunde și nu-ți astâmperi setea cu orice apă.Imaginează-ți banii ca fiind ca focul: împlinesc dorințe și încheie compromisuri inutile. Imaginează-ți banii ca fiind ca pământul: chiar și când imaginația ta spune că nu mai e pământ la orizont, tu știi că zarea-l ascunde dincolo de ea.Imaginează-ți banii ca fiind atâția cât să-ți aducă bucurie și niciodată atâția cât să nu știi ce să faci cu ei!
7. Succes
Oamenii de succes se văd clar. Sunt cei care au entuziasmul de a-ți detalia ideile lor, le simți pasiunea și îi vezi neobosiți, mereu dispuși să facă efortul care se cere. Sunt credincioși viziunii lor, animați de bucuria că prin ei se împlinește ceva bun pentru cei din jurul lor. Oamenii de #succes sunt, întâi de toate, oameni fericiți.
8. Iubirea
Să te iubești cât să trăiești iubirea și să iubești fără altă posibilitate. “Si de as avea darul proorociei si tainele toate le-as cunoaste si orice stiinta, si de as avea atata credinta incat sa mut si muntii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.”
9. Libertate
#Libertate: să simți că fericirea se întâmplă atunci când are loc și să crezi că poți să menții starea de bine și mâine. Toată viața mea am crezut că libertatea înseamnă să fac ce vreau, când vreau, respectând și libertatea celor din jur. Dar ce să faci cu libertatea când ceea ce vrei să faci depinde de anxietăți, părerea celorlalți, sentimentul de validare prin propriile succese sau dimpotrivă, anxietate datorată lipsei de validare a celor din jur?! Și dacă s-ar fi vărsat în curtea mea toată libertatea, •a face ce vreau• s-ar fi lovit de emoțiile care mă păzeau de frica de a nu plăti pentru libertăți iluzorii.Am înțeles că libertatea vine odată cu validarea propriilor idei, gânduri, acțiuni, relații, într-un cuvânt, după ce mă validez eu pe mine. Și asta se întâmplă imediat ce încep să #cred în mine. E totuna cu recăpătarea puterii, un prag care ne face să ajungem la tot ~sacul de bunătăți~. Înțelegeți de ce libertatea înseamnă con-ști-en-ti-za-rea că avem putere, iar asta e fericire pură?!
10. Fluxul Vieții
Vorbim deseori despre #fluxulVieții și ni-l imaginăm ca pe un val care ne împinge spre mal și ne mai trage spre larg. Unii trăim cu frică pentru viitor, grija pentru unde ne duce valul, teroare în fața unei săptămâni noi, a unei relații sau posibilități nemaivăzute. Alții, dimpotrivă, ne dăm drumul în ‘val’, ne aruncăm din vârfuri de munte și urcăm pe culmi nemaiatinse, străbatem continente pe două roți sau ne dăm demisia din orice ne îngreunează viața. Primii cred că trebuie să facă ceva cu #viața lor, ceilalți știu că viața nu le aparține, ci ei aparțin Vieții.
11. Inspirația
Știți ce cred că înseamnă #inspirația?! Să te abții să iei în serios ceea ce crezi că știi tu mai bine și să te încrezi în ce poate fi dincolo de convingerile tale. Iată câteva întrebări care îți pot deschide canalul inspirațional:
De unde știu eu tot ceea ce știu?
Cum am ajuns să fiu cine sunt?
Ce e dincolo de părerile mele?
Cum pot trăi următorul nivel al ființei care sunt?Eu zic să primiți gândul că azi nu-i nimic mai important decât să vă puneți mintea pe undele inspirației…
12. Munca
Munca vieții noastre este diferită de #munca pe care o întreprindem de luni până vineri. Oricare ar fi domeniul în care lucrezi, acceptă ideea că faci acel lucru cât timp ai de experimentat emoția pe care munca ta ți-o generează. În tot ce facem “predăm” celor din jurul nostru ceva. Un profesor predă ideea de educație și recunoașterea comunității de elevi este emoția pe care o are de experimentat în această viață. O asistentă medicală “predă” emoția vindecării pe care o are de experimentat la rându-i.
13. Responsabilitate
Abilitatea de a răspunde.Responsabilitatea ne-a fost cerută, impusă chiar, predată după abilitatea părinților noștri de a și-o exercita. Nu știu ce #emoție stârnește r e s p o n s a b i l i t a t e a în voi, dar eu, până acum ceva vreme, când mi se cerea să fiu responsabilă, simțeam sacrificiu, pentru că înțelegeam că ce am făcut sau îmi doresc să fac nu era bine. “Trebuie să fiu așa cum •trebuie•!”, gândeam.Sunt 3 direcții în care îți poți dirija responsabilitatea: față de tine, față de ceilalți și față de comunitate, prin aceasta din urmă înțeleg chiar conștientul colectiv, principiile și contractele din neam – zestrea emoțională. Și la ce răspunde cel chemat să fie #responsabil?! În funcție de convingerile sale despre bucurie, libertate, liber arbitru, curaj, iubire sau asumare, emite fie din #dovedire, fie din #devenire! Un om împovărat de convingeri cumplit de limitative își va dovedi responsabilitatea prin propriul #sacrificiu, așa cum un altul, trezit de responsabilitatea față de el și dispus să se elibereze de programe limitative, va urmări care este cel mai ușor lucru, aducător de bucurie și pace, pe care îl poate face în situația care-i cere să fie responsabil. E important să realizezi de unde vine responsabilitatea, cum simți abilitatea ta de a răspunde situațiilor din viața ta și dacă o faci din bucurie de viață sau din dorința de a continua să îți dovedești trecutul și fidelitatea față de cum ai ajuns a fi cine ești astăzi.
14. Relația cu tine
O să evit să vorbesc despre iubirea de sine care vine în timp ce luăm în calcul că în toate dovedirile noastre e important să ținem cont de devenirea ființei care suntem. În acest punct, mi-aș dori să te întreb: ce îți oferi tu, ție? Pun această întrebare nu de dragul răspunsului ce poate veni automat, ci în speranța că ocazia ei va ajuta să aduni momentele în care îți oferi mai mult decât îți refuzi. Se spune că nevoia noastră de apartenență ne face să negociem #adevărul nostru: ce #simți cu adevărat, ce crezi cu adevărat, ce #dorești din toată inima. Poate instinctul – creierul prefrontal, să conducă alipirea ta la haită și să neglijeze inteligența emoțională spre a-și împlini devenirea?!Se spune că nu știm cine suntem cu adevărat până când trăim o criză personală – o noapte a sufletului care să ne reducă la sâmburii din noi. Eu cred că mai e un fel în care putem să ne vedem cu adevărat și să ne recunoaștem valoarea: în fața iubirii și trăind iubirea. E multă vorbă despre #RelațiaCuSine și puternică esența acestei înțelegeri și sper că întrebarea CE ÎȚI OFERI TU ȚIE?! să vă aducă în inimă și în pielea ce cuprinde corpul, în alegeri și renunțări, conștientizări și mai multe întrebări!
15. Relația cu partenerul
Găsești o scurtă expunere, aici!
16. Relația cu Dumnezeu
Oamenii sunt adesea neînţelegători, iraţionali şi egoişti…Iartă-i, oricum.
Dacă eşti bun, oamenii te pot acuza de egoism şi intenţii ascunse…
Fii bun, oricum.
Dacă ai succes, poţi câştiga prieteni falşi şi duşmani adevăraţi…
Caută succesul, oricum.
Dacă eşti cinstit şi sincer, oamenii te pot înşela…
Fii cinstit şi sincer, oricum.
Ceea ce construieşti în ani, alţii pot dărâma intr-o zi…
Construieşte, oricum.Dacă găseşti liniştea şi fericirea, oamenii pot fi geloşi…
Fii fericit, oricum.
Binele pe care îl faci astăzi, oamenii îl vor uita mâine…
Fă bine, oricum.
Dă-i lumii tot ce ai mai bun şi poate nu va fi niciodată de-ajuns…
Dă-i lumii tot ce ai mai bun, oricum.
La urma urmei, este între tine şi Dumnezeu…
N-a fost niciodată între tine şi ei, oricum.
(Maica Tereza)
17. Relația cu Lumea.
> Lumea e rea.
> Umanitatea merge într-o direcție greșită.
> Frica de oameni.
> Temerea de gura lumii.
Avem multe convingeri care ne fac să-i vedem pe #ceilalți ca pe un motiv de luptă. Noi ne obișnuim că suntem parte din Dumnezeu, scânteie divină, dar ceilalți sunt… dușmanul. Asta păstrează programul ascuns că totuși, și noi suntem cam la fel și ne permitem ca de multe ori să alegem să fim și să facem… ca lumea.
De aici înainte, mă bucur că mi te alături pentru experiența numită Shine Your New Era of Light. Următoarele teme atinse sunt: Bucuria, Sănătatea corpului fizic și a minții, Prietenii și prietenia, Depășirea stereotipurilor care ne marchează viața, Revolta, Asumare, Împuternicirea, Suflul vieții, Credința.
Fie ca tot ce urmează să trăiești să fie din viziunea ta, să ai înțelepciunea de a te opri din toate cele care te obosesc și să-ți primești recunoașterea bucuriei în inima ta, împărtășindu-ți strălucirea în lume! Ilumina-ți-s-ar strălucirea, om bun, luminând era de lumină ce vine!
Cu bucurie,
Foto: Andrada Cocriu Photography
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
2 comments on “Ilumina-ți-s-ar strălucirea!”
Cu siguranta nu au fost intimplatoare acele zile in plus. A iesit ceva unicat care va deschide o poarta catre o ” noua era” pentru fiecare dintre noi. Atat de multe teme dar atat de legate intre ele incat iti creaza impresia ca vom sta vesnic in acest curs. Si cred ca asa va fi dupa 6 februarie incolo avand NOI puteri si deschideri.
Multumesc.
Da,sunt niște teme bune pentru acum și atenția asupra lor va sădi în noi și în viitor! 🙂